Asiakaspalvelu

 

Olemme koonneet listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä vastauksen pulmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, otathan yhteyttä suoraan meihin. Lisäksi sivulla on kerrottu karkotteista yleisesti.

Dr. Repel hyönteismyrkky on hyväksytty ja rekisteröity ’karkote’ suomen viranomaisen TUKES:in toimesta.

Aiemmin valmiste oli rekisteröity hyönteisten torjunta-aineeksi, mutta jatkoluvan saatuamme tuote muuttui hyönteismyrkyksi. Koostumus on sama kuin aiemminkin.

Viranomaiset ovat tarkastaneet valmisteen turvallisen käytön ja siksi se on saanut myyntiluvan hevosille ja poneille käytettäväksi. Muille eläimille tuotetta ei saa käyttää, koska viranomaiset ovat tutkineet valmisteen soveltuvuuden pelkästään hevosille ja poneille.

Valmistetta on turvallista käyttää pullossa olevien viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Käyttöohjeet ovat siis viranomaisten antamia.

Eniten palautetta olemme saaneet valmisteen harvasta käsittelyn jaksosta, joka on 10-14 päivää. Olemme tehneet viranomaisille pyynnön, jossa käsittely voitaisiin tehdä pesun ja harjauksen jälkeen, koska valmiste lähtee karvapeitteestä varsinkin pois pesun jälkeen, mutta viranomaiset ovat pysyneet kannassaan.

Hevosen käsittely kannattaa tehdä jaksottaen eri alueelle, jolloin saman alueen käsittely toistuisi 10 päivän välein. 

Dr.Repel hyönteismyrkyn valmisten teho perustuu EU biosidi lainsäädäntöön. Jokaisesta tehoaineesta valmistaja on tehty ”karkottavan” ominaisuuden tutkimuksen, jolloin tehoaine on saanut EU viranomaisilta biosidi statuksen. Dr.Repel hyönteismyrkky valmisteessa on neljää eri hyönteisiä ”karkottavaa” biosidia.

Tiineenä oleville hevosille valmistetta saa käyttää pullossa olevien ohjeiden mukaisesti.

Tyhjää pulloa ei saa pestä vaan se tulee laittaa sellaisenaan sekajätteeseen.

Hyönteisten karkottamisesta yleisesti

Hyönteisten karkottamiseen on useita eri menetelmiä. Esimerkiksi hevosille suunnatut seepra loimet tai kärpäshuput ovat yleistyneet viime vuosina ja niillä on todettu olevan hyvä suoja lentäviä hyönteisiä vastaan.

Markkinoilla on myös valmisteita, jotka perustuvat perinnetietoon ja ovat luonnonmukaisia ja niillä on tehokas hyönteisiä karkottava vaikutus. Yksi vanhimmista tavoista on käyttää pikiöljyä erilaisissa valmisteissa. Näitä luonnonmukaisia valmisteita ei voida biosidilainsäädännön nojalla kutsua karkotteiksi tai hyönteismyrkyksi, koska ne eivät sisällä EU:ssa hyväksyttyjä biosideja.

Hyönteiskarkotteina on luonnonmukaisia valmisteita, jotka soveltuvat etenkin lemmikeille hyvin. Allergisille hevosille luonnonmukaiset valmisteet voivat olla hyvä ratkaisu. Talleilla hyönteisiä on joka tapauksessa kellon ympäri ja jokin keino lentävien hyönteisten poissa pitämiseksi on löydettävä.

Yhteystiedot: 

Puh: +358 3-22 55 126
info@frescon.fi